Artisann

Liefde voor de klei

Na mijn opleiding als binnenhuisarchitecte heb ik samen met mijn man 22 jaar "Hof van Craynbergh" uitgebouwd. Het interieur en de tafeldecoratie was mijn creativiteit en dit evolueerde naar het maken en ontwerpen van mijn eigen borden. ik volgende opleidingen als Workschops en Master classes om het aardse product te leren vervormen naar een mooi object. In september 2013 startte ik met de opleiding keramiek aan de kunstacademie te Mechelen en combineerde ik met mijn keramiekateliertje op de Craynbergh. Hier trok ik mij geregeld terug achter mijn nieuwe uitdaging "de draaischijf".

I have a dream

Vorig jaar groeide het idee om aan zee in de creatieve en ontspannen sfeer van Knokke een keramiekatelier te openen. Als creatieve keramiste is Artisann een fantastische droom die werkelijkheid is geworden. Het is zalig om in dit atelier mijn werk te realiseren en mijn ideeën vorm te geven. Mijn werk wordt gecombineerd met het keramisch werk van minstens 10 Belgische keramisten.  De contacten  met verschillende talenten zijn zeer inspirerend en zo realiseren we een collectie van persoonlijk ontwerp en handwerk van keramiek die rijk is aan vorm, kleur en textuur.

Artisann is uniek in Knokke en voor België

"Verborgen talenten van de keramiek"

"Artisann" maakt een eigen selectie van Belgische handgemaakte keramiek met  imperfectie als rode draad. Het werk van 12 Belgische keramisten met uiteenlopende stijlen en technieken is te koop bij "Artisann". Dit vormt samen een mooie collectie artisanaal, abstract, kleurrijk en subtiel werk van serviesgoed tot pareltjes van kunst. Ideaal voor een origineel cadeautje, een Eye-catcher,  een speciale wens, een ontwerp op maat.

"Imperfectie vormt een boeiend perfect ontwerp"

 

Ann Van Beersel @ Work in Progress

1968 Geboren te Mechelen
1980-1986 Sint-Ursula-lyceum O.L.Vrouw Waver
1986-1990 Binnenhuisarchitectuur Sint-Lukas Brussel
1989 3de prijs "design" Kortrijk interieur
1990 1ste prijs "Tecno" avenue louise Brussel
2013 - 2018 Kunstacademie Mechelen opleiding Keramiek

17 maart 2018 officiële opening Artisann